UNIVAX

UNIVAX – Dugotrajnost, po povoljnoj ceni!

UNIVAX je stabilna mašina za tretiranje semena, podobna za zaprašivanje semena ratarskih kultura hemijskim sredstvima. Mašina je konstruisana za tretiranje tečnošću semena jesenje pšenice i ostalih žitarica.

Primenjenim mehanizmom za doziranje možete ostvariti celishodno tretiranje semena.

UNIVAX radi poluautomatski. Pokretanje i zaustavljanje puža (spirale) za mešanje i pumpe za tečnost vrši se pomoću ručnih prekidača smeštenih na komandnom ormariću. Radom dozatora tečnosti upravlja strujanje semena koje treba da se tretira.

Na najvišem delu mašine se nalazi rezervoar za seme u koji treba da se stavi seme koje će se tretirati. Donji deo rezervoara za seme se sužava u obliku kupe, tu se nalazi pomična ploča kojom se reguliše veličina izlaznog otvora, a time i strujanje semena. Semenje koje prolazi kroz izlazni otvor pada na dvokraku vagu, čiji se sudovi pune na smenu i periodično dopremaju semenje u ulazni otvor puža za mešanje. Dvokraka vaga pokreće dozator tečnosti sa dve kašike za zahvatanje.

U dozatoru tečnosti konstantan nivo sredstva za tretiranje, s jedne strane, preko cevovoda obezbeđuje crpka uronjena u rezervoar tečnosti za tretiranje, a s druge strane, prelivni otvor smešten u dozatoru tečnosti, zajedno sa povratnom cevi u rezervoar.

Zajedničku osovinu dve kašike dozatora pokreće osovina dvokrake vage. Kašike za doziranje na smenu se uranjaju u tečnost za tretiranje i na smenu sipaju svoj sadržaj u ulivni valov dozatora tečnosti, odakle sredstvo za tretiranje preko cevovoda dospeva u puž za mešanje. Cevovod koji je priključen u donji deo puža za mešanje dolazi na mali pločasti plašt cilindričnog oblika, koji će dopremati tečnost u puž za mešanje malo razastreto. Sredstvo za tretiranje se meša u pužu sa semenjem koje treba da se tretira. Na ovaj način tretirano semenje na izlaznom otvoru puža za mešanje pada u dvostruki punjač džakova, zatim u džakove koji su pričvršćeni na punjač džakova.

Nerđajuća izvedba elemenata za doziranje i pužnog transportera obezbeđuje dugotrajnu upotrebu.

Napajanje: 220 V
Učinak tretiranja semena kod pšenice: max. 2 t/h
Težina mašine: 141 kg
Praškasto farbanje (plastifikacija) svih metalnih delova
Električni napon mreže: 230 V
Frekvencija mreže: 50 Hz
Učinak dodavanja tečnosti: 0,25 – 1,5 l/min
Količina elektromotora: 2 kom.
Motor pumpa – nominalni učinak: 90 W
Motor pužni transporter – nominalni učinak: 550 W
Zapremina rezervoara za tečnost: 50 l

Garancija: 2 godine

Isporuka: Uključena u cenu

Rok isporuke: 40-60 dana