Antifrost sveće PLASTOFLEX 71

Profesionalno proizvedene sveće za borbu protiv mrazeva.

Plastoflex© sveće pružaju zaštitu od prolećnih mrazeva u voćnjacima i vinogradima. Toplota sveća zagreva hladan vazduh i na taj način sprečava oštećenje cvetova i mladih plodova i time čuva rod.

Sveće su proizvedene u saradnji sa polјoprivrednim proizvođačima, uzimajući u obzir najveći stepen efikasnosti i ekonomičnost. Prilagođavajući se zahtevima naših kupaca, u našem asortimanu možete naći kako parafinske, tako i antifrost sveće na bazi bilјnog voska. Parafin, kao tradicionalni osnovni materijal obezbeđuje da sveće gore što je moguće duže, dok je prednost sveća izrađenih od biljnog voska što stvaraju manju količinu dima.

Bogdány Petrol Kft. i Fairfrut Group od 2013. godine rade zajednički na ovom projektu, kako bi zadovolјili zahteve kupaca i na bazi toga razvijali nove proizvode.

Sveće se distribuiraju u limenim kantama od 6 litara (4,5 kg), a obezbeđuju topao dim u trajanju od 10-12 časova u kontinuitetu. U ponudi je i pakovanje od 60 l (45 kg) koje se preporučuje za kombinovanu upotrebu zajedno sa antifrost ventilatorima ili mašinama za zaštitu od mraza. Postoje i „R“ (Refill) verzije koje se mogu ponovo puniti nakon što se sadržaj kante potroši.

Svaka bilјna kultura – u zavisnosti od aktuelnih fenoloških osobina – ima svoju kritičnu temperaturu, koja određuje aktivnosti odbrane od mrazeva.

Prednosti dimnih sveća:

 • Višegodišnja tradicija i iskustvo
 • Mogu se paliti više puta – mogu se koristiti više puta
 • Zasadi se brane od mraza ravnomernom temperaturom

Temperature:                     -2°C -3°C -4°C -5°C -6°C -7°C
Broj potrebnih sveća/ha: 200  250 300  350  400  500

Zašto je Plastoflex© odlično rešenje protiv mrazeva?
 • Grupa proizvoda P71 stvorena je na osnovu potreba polјoprivrednih proizvođača.
 • Proizvođač P71 ima tesnu saradnju sa Fairfruit Grupacijom, koja ima veliku proizvođačko-stručnu bazu u celoj Evropi počev od Mađarske pa sve do Portugalije i poseduje 11.000 ha voćnjaka koje brani od mraza koristeći Plastoflex 71 sveće.
 • P71 je dokazao koliko vredi među proizvođačima, te poseduje ozbilјne reference.
 • P71 je ekonomičniji od ostalih sličnih proizvoda koji se mogu naći na tržištu – u proseku, sa 5% manje Plastoflex 71 sveća postiže se ista delotvornost.
 • P71 je ekološkije rešenje od ostalih sličnih proizvoda koji se nalaze na tržištu – naime, težina P71 je 7% manja, uz isti stepen zaštite.
 • Vreme gorenja P71 (10-12 časova) je duže od ostalih sličnih proizvoda na tržištu – duže vreme gorenja se ostvaruje sa najmanje 50°C višom tačkom palјenja.
 • Tačka toplјenja P71 je 70°C, što je znatno više nego kod ostalih sličnih proizvoda – lako i jednostavno se skladišti i tokom letnjih visokih temperatura.
 • Grejna vrednost P71 je 45,2 MJ/kg, što je više od ostalih sličnih proizvoda na tržištu.
 • P71 se proizvodi sa kvalitetnijim papirom za paljenje nego drugi slični proizvodi – zahvalјujući tome, Plastoflex 71 sveće se lako pale.

Proizvođač Bogdány Petrol Kft. deklariše, da tehnologija proizvodnje, odnosno svi korišćeni materijali odgovaraju kriterijumima iz Uredbe EU br. 1907/2006 REACH, o registraciji, prodaji, upotrebi i zabrani hemijskih materija – što nije karakteristika svih proizvođača, posebno onih izvan prostora EU. Uredba REACH ima za cilj zaštitu lјudskog zdravlјa i prirodne sredine i to putem regulisanja proizvodnje i korišćenja hemijskih materija.

Kako zaštita voćnjaka od mrazeva pomoću Plastoflex 71 antifrost sveća izgleda u praksi?

TEHNOLOŠKI OPIS – UPUTSTVO

CENOVNIK:

Plastoflex 71 – 4,5 kg: 11.5 EUR+PDV/kom (13.8 EUR sa PDV-om)

Plastoflex 71 Green – 4,8 kg: 12.5 EUR+PDV/kom (15 EUR sa PDV-om)

Plastoflex 71 WIND – 45 kg: 117 EUR+PDV/kom (140.4 EUR sa PDV-om)

Poručivanje:

063/530-590

Ili popunite ovaj UPITNIK i mi ćemo Vas kontaktirati.